Problem connection to VPN using WSL

Has anyone else got after typing “openvpn filename.ovpn” ?:
ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)

I assume it connected to the fact i’m using WSL.

@TrigusinDarom said:

Has anyone else got after typing “openvpn filename.ovpn” ?:
ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)

I assume it connected to the fact i’m using WSL.

I’ve never tried using WSL and never seen this error message but it might be possible to troubleshoot it.

Is that the only output you get?

It might be related to privileges - do you need to elevate?

It might also be related to how the WSL works - for example, people on reddit have had issues: https://www.reddit.com/r/OpenVPN/comments/6byksg/using_openvpn_on_wsl_client/

Type your comment> @TazWake said:

@TrigusinDarom said:

Has anyone else got after typing “openvpn filename.ovpn” ?:
ERROR: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)

I assume it connected to the fact i’m using WSL.

I’ve never tried using WSL and never seen this error message but it might be possible to troubleshoot it.

Is that the only output you get?

It might be related to privileges - do you need to elevate?

It might also be related to how the WSL works - for example, people on reddit have had issues: https://www.reddit.com/r/OpenVPN/comments/6byksg/using_openvpn_on_wsl_client/

It was done using sudo.
I actually read this article, do you think setting the vpn on windows would apply for the wsl? It seems reasonable…

I think it would work but I have no idea about how practical it would be.